Fanfara din Zece Prajini

Despre noi

Despre satul Zece Prajini

Despre satul Zece Prajini

Comuna Dagîța, județul Iași

Localitatea a fost înființată în secolul al XIX-lea de către domnitorul Alexandru Ioan Cuza, prin împroprietărirea mai multor familii de țigani (romii de azi) cu câte zece prăjini de pământ, fapt de la care și-a luat numele.
Satul Zece Prăjini se află în administrarea comunei Dagîța, județul Iași, comună ce se situează la sud-vestul județului, în confluență cu județele Vaslui și Neamț. Distanța dintre satul de centru al comunei și reședința județului Iași este de aproximativ 85 km. Cel ma apropiat oraș este Roman, la circa 40 km distanță. În administrarea comunei Dagâța se află 9 sate, dintre care și satul Zece Prăjini, sat cu denumirea veche de Ursari, este cel mai nou sat al comunei, atestat documentar din anul 1921. Calea ferată trece paralel cu satul. Paralel cu calea ferată este și strada principală unde se află toate instituțiile: biserica, școala și câteva baruri și magazine alimentare. Casele sunt dispunse de-a lungul străzii și se formează câteva străzi secundare, perpendiculare cu strada principală, străzi ce urcă spre deal.

Costica Pantîru

Costica Pantîru

Liderul Fanfarei din Zece Prajini

Costica Pantiru impreuna impreuna cu alte 9  persoane alcatuiesc Fanfara din Zece Prajini. Costica este unul dintre cei mai talentati  liderii din fanfara cunoscuti in Romania.

Dumnealui  poate canta la toate instrumentele de suflat din alama a trupei si  poate  aranja tot felul de tonuri pentru toate instrumentele specifice fanfarei.

Informatii de contact

 • Mobil (+40) 0763 / 386 – 765
 • E-mail: costica_pantiru@yahoo.com
Fanfara din Zece Prajini

Fanfara din Zece Prajini

Fanfara
Fanfara este formata din 10 sau 12 persoane si poate canta oriunde, pe scena in aer liber in sali de concerte cu s-au fara amplificare.
Fanfara are experienta dobandita atat in Romania cat si in strainatate cum af fi: Europa, Asia, America etc.
Muzica interpretata de Fanfara din Zece Prajini este o muzica diversificata din care mentionam :
 • muzica traditionala romaneasca  si din toate zonele tarii;
 • muzica balkanica din estul Europei;
 • muzica cu influente de jazz traditional si multe alte genuri de muzica .
Fanfara din Zece Prajini are lansate nenumarate Cd-uri cu:

 • Ovidiu Lipan Tandarica;
 • Mioara Velicu;
 • Alexandru Recolciuc plus alte Cd-uri editate de Studiourile Muzicale Alidor Roman; Crypton Pascani, Pann Records Olanda,  Jardin DE musiquie din Paris;
 • Si multe alte studiouri muzicale cum ar fi:Intercontmusic Bucuresti ,Electrecord Bucuresti.

Fanfara din Zece Prajini in perioada 2006 ianuarie 2009 iulie a fost angajata teatrului Zingaro din Paris facand turnene in Hong Kong ,Tokyo, Paris, Rochell, Brussells etc

Si sa mentionam si nenumaratele spectacole care au avut si au in Romania impreuna cu Ovidiu Lipan Tandarica,Mioara Velicu si multi alti artisti.

Informatii de contact

 • Tel (+40) 232 / 268 – 423
 • Mobil (+40) 0763 / 386 – 765
 • E-mail: contact@fanfaradinzeceprajini.ro